CREAX: Creativity for Inspiration

 
   
 

Bedrijf: ACL

Op vandaag ervaren we een duidelijke trend inzake "Do It Yourself"-authenticiteit. Zo nemen steeds meer mensen deel aan creatieve workshops allerhande. Passend in onze culinaire cultuur vertaalt dit zich in België in diverse kookcursussen, wijncursussen, bierproeverijen, ...

Dit fenomeen is ook zeer duidelijk op televisie met de opkomst van de kookprogramma's zoals SOS Piet, Komen Eten, De Beste Hobbykok van Vlaanderen, Varken zoekt. Kok, Mijn Restaurant, Gentse Waterzooi, Chef in Nood, Masterchef, enz.

Genspireerdï door deze trend, heeft Ann Verdegem de idee opgevat om een nieuw voedingsconcept te ontwikkelen dat de gebruiker toelaat om chocoladecreaties te maken "zoals een echte chef". ACL Food heeft hiertoe een set basiselementen (chocolade, additieven, eetbare decoraties, ...), tools (recipiënten, vormen) en een handleiding ontwikkeld.

Met deze kit kunnen hobbyisten zelf creatieve chocoladecreaties ontwerpen en maken. Het bedrijf Concrete heeft voor het concept potjes ontwikkeld, ontworpen en getest. Deze potjes maken het mogelijk om enkel mbv een microgolfoven de creaties te maken. Het bedrijf Profacts heeft vervolgens op basis van dat concept een marktonderzoek uitgevoerd waarin de doelgroep werd uitgebreid tot alle hobbykoks. Ondertussen is de productie effectief opgestart en liggen de eerste kits in de winkels.


   
Creative Commons License Some rights reserved

CREAX Productions NV - Mlk. Plumerlaan 113 - 8900 Ieper - Belgium
Mail to info@innovatiekanaal.be or visit our website at www.creax.com
Tel. +32 57 22 94 80 | Fax. +32 57 22 94 81